Opaalkust uitje 2018

Verslag van het weekend naar de Opaalkust

En daar liepen we dan op vrijdagmiddag 5 oktober2018 in Boulogne-sur-Mer. Dat dit een goede locatie is voor het jaarlijkse uitstapje werd bij het binnenrijden van Boulogne reeds duidelijk. Lumière blijkt in dit stadje een eigen parkeerplaats te hebben van maar liefst 450 plaatsen. Na een uur of twee in het zonnetje te hebben gelopen waarbij al zeer veel foto’s werden gemaakt gingen we naar de kust in het dorpje Audresselles voor een fraaie zonsondergang. Er was veel te zien hier. Lastig om te bepalen waar een mooie foto van te maken: van de rotsen in het water, de patronen in het zand, de schelpjes, de rotskust met het dorpje, of juist het mooie uitzicht langs de kust. Toen de zon onder en het water hoog was, was het tijd om te gaan eten. In het dorpje bleek een rustig restaurant te zijn waar we primahebben gegeten. In het hotel in Boulogne nog wat aan de bar gedronken en toen was de eerste dag alweer voorbij.

De volgende ochtend was het vroeg dag: half 7 aan het ontbijt. Hieraan voorafgaand was er nog enige grootspraak over het fotograferen van de Melkweg. Na een lekker ontbijt gingen we op pad naar de Cap Gris-Nez. Het was een zeer indrukwekkende zonsopkomst. Veel mooie, snel veranderende kleuren schijnend op het vlakke water en de ruige rotsbodem. Wat ook indrukwekkend was, was snelheid van het opkomende water. Gelukkig is ieders apparatuur droog gebleven, dat kan niet over ieder persoon gezegd worden. Toen was het tijd voor een kop koffie bij de camper van Corrie. Wat een luxe! Als blijk van waardering voor het organiseren van dit weekend overhandigde Corrie Hans een fles “bière des deux caps”. Na een bezoek aan de top van Cap Griz-Nezen fort van Ambleteuse (hoe vaak zullen de vissers op de foto staan?) was het lunchtijd, wederom in een restaurant in Audresselles. Dat zo’n weekend goed is voor de saamhorigheid bleek wel uit de afwisseling van luid gelach en serieus gepraat.

‘s-Middags was het tijd voor “paaltjesfotografie” in Wissant. Leuk om te zien dat ieder zijn eigen stijl van foto’s maken heeft. Sommigen lopen eerst veel rond om uiteindelijk te beslissen waar een foto van te maken; anderen zien direct overal wat fotowaardigs in. Ondertussen worden heel wat tips uitgewisseld, vooral op het gebied van filters en lange sluitertijdenfotografie. Het weer is inmiddels omgeslagen en in de regen brengen we nog een kort bezoek aan Cap Blanc-Nez. Terug in het hotel, worden in de lounge weer heel wat wetenswaardigheden uitgewisseld over o.a. schoenenplanken en vuilnis buiten zetten. Na een zeer uitgebreide zoektocht naar een zeer uitgebreide maaltijd in één van restaurants die Boulogne rijk is, was het voor de meeste onder ons bedtijd.

Zondagochtend konden we uitslapen want we werden pas om 7 uur bij het ontbijt verwacht. Dat de opmerking “uitslapen” door een tweetal heel letterlijk is opgevat mocht de pret beslist niet drukken. Sterker nog: hilariteit alom. Na het ontbijt besluit de groep zich op de splitsen in een “Boulogne” en in een “Cap Blanc-Nez” groep. We kunnen ons weer prima vermaken met vissersboten, schaduwen, standbeelden, surfers, rotsen, zon, reflecties, geen zon, Engeland etc. Geen idee wat er nog meer op de honderden foto’s is terechtgekomen!

Rond het middaguur was het verzameltijd en gingen we op huis aan.

Kortom het was een geweldig weekend. Veel geleerd over fotografie maar ook andere kennis opgedaan zoals:

  • Het bestaan van zitschoenen
  • Dat koffiebekers kapot kunnen vallen
  • Dat een hoofdgerecht ook een voorgerecht kan zijn
  • Dat iedereen zich wel eens verslaapt
  • Begrijpen waar het woord o-PAAL-kust vandaan komt

Fijn dat ik daar als nieuweling bij mocht zijn!

Liesbeth van Steensel

Oktober 2018

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten