Fotowedstrijd 2020 leden fotogroep

De uitslag van de jaarlijkse fotowedstrijd over 2020 van de leden van fotogroep Lumiere is bekend.

Op woensdag 6 januari 2021 werden de door de leden van fotogroep Lumiere ingeleverde foto’s voor de onderlinge fotowedstrijd over 2020 door mentor Rein van der Zee online besproken.
Samen met nog een andere beroepsfotograaf wred een deskundige jury samengesteld. Het ingezonden werk werd als hoogstaand aangeschreven en het resultaat mag er werkelijk zijn! 

Onder het thema “Lijnenspel” konden de leden genieten van de uiteenlopende foto’s die online op het scherm werden gepresenteerd. Het aanbod was werkelijk erg divers, van landschap tot architectuur.

Uiteindelijk ging de eerste prijs naar Peter Willemse, die een fraaie foto had gemaakt van de Lentloperbrug bij Nijmegen.
De overige foto’s zijn te bekijken op deze website van de fotogroep; “geniet van het resultaat!”  

Fotowedstrijd 2019

Woensdagavond 8 januari werden de foto's die door de leden werden ingeleverd voor de onderlinge fotowedstrijd 2019 door Angelina Swart een voor een besproken. Samen met nog 3 andere beroepsfotografen werd een deskundige jury samengesteld. Het ingezonden werk werd als hoogstaand aangeschreven en het resultaat mag er werkelijk zijn!

Onder het thema "Solitair" konden de leden genieten van de diverse foto's die op het scherm werden gepresenteerd.
Het aanbod was werkelijk erg divers, van landschap tot portret en van architectuur tot macro.....
Kijk maar eens onder de rubriek Albums bij Jaarwedstrijd 2019!

Uiteindelijk ging de eerste prijs naar Peter Rochat die een fraaie foto had gemaakt van een zwembad aan zee.
Geniet van het resultaat!

Jubileumexpositie van Fotogroep Lumière

Fotogroep Lumière bestaat 35 jaar en exposeert vanaf woensdag 16 oktober in De Werf te Woudrichem. Voor de jubileum expositie "Licht op Altena" hebben de leden prachtige foto's beschikbaar gesteld. Wethouder Paula Jorritsma onthulde de foto expositie met lovende woorden: "Fotogroep Lumière mag met recht trots zijn op alles wat ze tot nu toe hebben gerealiseerd". De expositie is toegankelijk tijdens de openingstijden van de bibliotheek, de foto's zijn nog tot het einde van het jaar te bewonderen.

Fotogroep Lumière zet Licht op Altena

Fotogroep Lumière bestaat 35 jaar! Voor die gelegenheid hebben de ruim twintig leden een kleine vijftig foto’s geselecteerd die een beeld geven van alle moois dat Altena te bieden heeft. Van 17 oktober tot eind december 2019 zijn deze tijdens de openingstijden van de bibliotheek te bewonderen in De Werf in Woudrichem.

De foto’s zijn gemaakt binnen vier verschillende disciplines. Van het weidse landschap van Altena zijn de meeste beelden gemaakt, maar ook van de architectuur in de streek zal de bezoeker van de expositie veel foto’s aantreffen. Wat kleiner in aantal is het aantal portret- en straatfoto’s en de beelden waarin onze fotografen creatief met alle moois in Altena zijn omgegaan.  Niet voor niets heeft de expositie van Fotogroep Lumière de titel “Licht op Altena” meegekregen.

Op woensdag 16 oktober om 19.30 uur zal de jubileumexpositie van Fotogroep Lumière officieel geopend worden door wethouder Paula Jorritsma. U bent van harte uitgenodigd. De meeste leden van de fotogroep zullen dan aanwezig zijn om desgewenst hun foto’s toe te lichten. Allemaal zijn het enthousiaste amateurfotografen die graag met elkaar op pad gaan en die elkaar doorlopend verder brengen op het gebied van techniek, mogelijkheden en apparatuur.