Ron Kleinjans

In november 2016 ben ik begonnen met fotograferen. Thuis in de kast lag nog een Canon 1000D met de bijbehorende kit objectieven.

Merkte al snel dat mijn passie lag bij macro fotografie. Echter met de huidige obejectieven was het resultaat niet waar je op zat te wachten, dus op zoek naar een macro obejectief. Een mooi objectief gevonden in een Sigma 180mm.

Vervolgens de kit objectieven ook gaan vervangen door, zal maar zeggen, echte obejectieven. Tevens een Canon 60D aangeschaft, een camera met display die je kan uitvouwen. En nog meer hulpstukken voor de macro fotografie, zoals een hoekzoeker.enz..

Mijn basiscursus heb ik in het veld gekregen van een lid van de fotoclub, tevens op diverse forum sites mijzelf verder ontwikkeld.

In 2017 een flink aantal workshops gevolgd. Merk dat deze workshops zeker hebbben bijgedragen aan mijn ontwikkeling.

Op dit moment ben ik vooral bezig met landschapfotografie en dan met gebruik makend van diverse filters. Verrassende effcten creeren met filters. Een uitdaging met wel een hele mooie uitdaging.

Langzaam mijzelf verder ontwikkelen in de fotografie disciplines. Zeg maar all-round fotografie.

Zodra ik even rustig zit, lees ik graag fotografie artikelen van andere fotografen.De kennis en ervaring van deze fotografen is meer dan welkom om jezelf verder te ontwikkelen. Uiteindelijk zal je met alle verkregen kennis een eigen draai geven aan je hobby of moet ik zeggen PASSIE.

Let wel macro fotografie en met name creatieve macro fotografie zal mijn echte passie blijven.