Marina van Leeuwen

Marina van Leeuwen uit Gorinchem moeder van 3 dochters Stef, Leontien en Juliette en 4 kleinkinders. Werk nog 2 dagen in de week en een oppasdag...


Mijn opa mocht van zijn vader geen fototoestel aanschaffen om fotograaf te  worden hij moest opvolger in het aannemersbedrijf worden. Opa was het er niet mee eens en bouwde zijn eigen fototoestel. Er zijn nog diverse oude toestellen in de familie. Dus... heb het fotografievirus niet van een vreemde. Heb eigenlijk altijd al foto's gemaakt, eerst uiteraard de bekende vakantiekiekjes, later meer gericht op vormen en landschappen.Er liggen nog honderden fotokiekjes te wachten om in een album te plakken. Mijn eerste echte spiegelreflex was een Fujica St-605N met 2 lenzen ( heb ik nog steeds).


Op gegeven moment ben ik min of meer gestopt met fotografie tot ik het een paar jaar geleden weer opgepakt heb met de aanschaf van de Canon 300D met kitlens. Kreeg altijd veel positieve reacties ben toen overgestapt op de Canon 80D tot ik de Fuji XT-1 tegenkwam die ik 2e hands heb aangeschaft en daar ben ik nog steeds zeer tevreden over. De Canon 80D ook weer verkocht vanwege dat gesjouw met al die lenzen want ik had mijn oog laten vallen op de Sony RX10IV een bridgecamera dus geen gewissel meer van de lenzen, de Fuji heb ik nog steeds want is toch wwel een hele fijne camera.


Vindt veel onderwerpen leuk om te fotograferen het zijn meestal natuurfotos want daar kom ik het meest omdat ik meestal op de zondag een wandelroute loop van zo'n 15 km. Ga graag wat vroeger weg van huis als het een mooie dag is om e.e.a. vast te leggen. Urbex en Architectuur vindt ik geweldig maar daarvoor moet je echt naar een locatie gaan.


De reden dat ik mij aangesloten heb bij Fotogroep Lumière is om enthousiaste fotografen te ontmoeten, nieuwe ideeën op te doen en voor de georganiseerde fotouitstapjes want dan kom je toch op heel andere plaatsen.Hoop nog vele jaren te genieten van mijn fotografie en mijn aanwezigheid bij Lumière.

Marina 8