Hans Timmer

Ik ben begonnen met fotograferen toen ik een jaar of 20 was. Mijn eerste camera was een analoge Minolta camera met 2 zoomlenzen en een macrolens. Ik heb er prachtige foto's mee gemaakt die ik nog regelmatig in oude fotoboeken terug kijk.

Door werk, studie en door het krijgen van kinderen ben ik jaren lang niet meer aan fotograferen toegekomen. In 2003 heb ik voor het eerst een digitale camera gekocht. Dit was een compact camera van Fuji. De camera was erg klein en handig om te gebruiken, maar de mogelijkheden om echt goede foto's te maken waren erg beperkt. In 2009 heb ik voor het eerst weer een echte digitale spiegelreflex camera gekocht.

Ik heb een grote voorkeur om buitenshuis te fotograferen. Ik vind het geweldig om foto's te maken in de natuur. Het vastleggen van landschappen en gebouwen, maar ook het fotograferen van dieren heeft mijn voorkeur. Daarnaast ben ik er achter gekomen dat het ook erg leuk is om mensen te fotograferen tijdens bijzondere evenementen. Ik heb nog niet echt een eigen stijl van fotograferen, maar hoop dat in de toekomst wel te ontwikkelen.

https://www.hanstimmerphotography.com/