Over Lumière

Fotogroep Lumiere is  opgericht in 1984 en maakte tot en met 2011 deel uit van het Sociaal Cultureel Werk in Woudrichem. Begin 2012 zijn de wegen van de fotogroep Lumière en Sociaal Cultureel Werk gescheiden en zal de fotogroep als zelfstandige vereniging haar activiteiten voort zetten.

Elke 3 weken op woensdag avond komen de leden bijeen in Sociaal Cultureel Centrum 't Rondeel aan Het Rond 2 te Woudrichem. Op de clubavonden worden de gemaakte foto’s beoordeeld of er wordt een specifiek onderwerp behandeld door de mentor, hierbij valt o.a. te denken aan cameratechniek, compositie en belichting. Ook is het mogelijk dat er een andere vak-fotograaf wordt gevraagd om een lezing te geven over zijn of haar werk.


Naast de clubavonden in onze studio gaan we ook op locatie fotograferen. Plaats en onderwerp zijn afhankelijk van het thema waaraan gewerkt wordt. 
De activiteiten van de fotogroep zijn veelzijdig waarbij de volgende doelstellingen worden nagestreefd:

  • Het verhogen van de fototechnische kwaliteiten
  • Individueel of in groepsverband de fotografie in de praktijk brengen.
  • Elkaar motiveren en stimuleren in creativiteit.
  • Het delen van kennis.

Lid Worden

Lid worden is een kwestie van inschrijven, gezien de aanzienlijke belangstelling is het mogelijk dat er een wachtlijst gehanteerd wordt. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alhoewel de fotogroep zeer leerzaam is, is het geen cursus!