Jan van Aartrijk

Jan van Aartrijk, geboren in Gorinchem in 1964 maar nu wonend in Woudrichem.

Fotograferen heeft altijd mijn interesse gehad. Vroeger ging ik op pad met drie Olympus OM-10 camera’s en dan stond ik vervolgens uren in de doka om er wat van te maken. Het fotograferen was in die dagen echter wel wat “richtingloos”.

Momenteel hou ik me voornamelijk bezig met straatfotografie en popfotografie, maar ik wil me ook wat meer gaan ontwikkelen richting reportage- en evenementen fotografie. Het maken van wat “rauwere” portretten krijgt eveneens steeds meer mijn interesse.

Verder ben ik moed aan het verzamelen om me te gaan begeven in een wat meer surrealistische en persoonlijke vorm van fotografie. Ook heb ik de eerste stappen gezet om een foto-project van de grond te krijgen met conceptuele recycle-kunst waar poppen een hoofdrol in spelen (werktitel “Dollzz”) 

De grootste uitdaging op korte termijn ligt in de overstap naar RAW fotografie en het gaan werken met verschillende bewerkingsprogramma’s want ik loop hopeloos achter op dat gebied. Ook wil ik, op termijn, een fotoblog gaan starten, het liefst met meerdere fotografen.