Werkgroepen

Naast het algemene programma wat aangeboden wordt aan alle leden kunnen onze leden deelnemen aan diverse werkgroepen. Vanuit deze werkgroepen verdiepen we ons in specifieke soorten fotografie en organiseren activiteiten, workshops of fototrips. Binnen Lumiere kennen we de Natuur / Macrogroep,  Architectuurgroep, Portret / modelgroep en de groep Creatief die een nieuwe kijk op fotografie nastreeft.

 

Over Lumière

Fotogroep Lumiere is  opgericht in 1984 en maakte tot en met 2011 deel uit van het Sociaal Cultureel Werk in Woudrichem. Begin 2012 zijn de wegen van de fotogroep Lumière en Sociaal Cultureel Werk gescheiden en zal de fotogroep als zelfstandige vereniging haar activiteiten voort zetten.

Elke 3 weken op woensdag avond komen de leden bijeen in Sociaal Cultureel Centrum 't Rondeel aan Het Rond 2 te Woudrichem. Op de clubavonden worden de gemaakte foto’s beoordeeld of er wordt een specifiek onderwerp behandeld door de mentor, hierbij valt o.a. te denken aan cameratechniek, compositie en belichting. Ook is het mogelijk dat er een andere vak-fotograaf wordt gevraagd om een lezing te geven over zijn of haar werk.


Naast de clubavonden in onze studio gaan we ook op locatie fotograferen. Plaats en onderwerp zijn afhankelijk van het thema waaraan gewerkt wordt. 
De activiteiten van de fotogroep zijn veelzijdig waarbij de volgende doelstellingen worden nagestreefd:

  • Het verhogen van de fototechnische kwaliteiten
  • Individueel of in groepsverband de fotografie in de praktijk brengen.
  • Elkaar motiveren en stimuleren in creativiteit.
  • Het delen van kennis.

Exposities / Cursussen

Wij hebben twee permanente exposities, t.w. in Verzorgingstehuis Altenahove te Almkerk en Verzorgingstehuis Goezate te Werkendam.
 
Daarnaast wordt er ook één of twee keer per jaar een tijdelijke expositie gehouden, zoals tijdens de Kunstroute in Woudrichem.
 
Verder verzorgd fotogroep Lumiere al enige jaren fotocursussen die met groot enthousiasme gevolgd worden. Klik hier voor meer informatie over de cursus.
 
ZIE VOOR ACTUELE CURSUSSEN DE NIEUWSPAGINA OP DEZE SITE
 
 

Lid Worden

Lid worden is een kwestie van inschrijven, gezien de aanzienlijke belangstelling is het mogelijk dat er een wachtlijst gehanteerd wordt. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mocht u nog geen fotografische ervaring/kennis hebben dan doet u er verstandig aan om eerst een cursus of workshop te volgen.

Alhoewel de fotogroep zeer leerzaam is, is het geen cursus!