Basis Cursus Fotografie voorjaar 2017

Je bent in het bezit van een digitale camera, maar door de vele mogelijkheden ziet u door de bomen het bos niet meer. Je foto’s worden niet zoals je het graag zou willen, maar je weet niet waarom. Veel beginnende fotografen zullen dit herkennen.

Door de grote belangstelling in voorgaande cursussen verzorgt fotogroep Lumiere in het voorjaar 2017 opnieuw de Basis Cursus Fotografie.

De basistechnieken worden behandeld: de relatie tussen sluitertijd, diafragma en ISO evenals het effect op een foto. Je leert deze functies snel te vinden op je camera om zo je foto goed te belichten. Ook andere digitale functies komen aan de orde, zoals witbalans en histogram. Met andere woorden: Jij wordt baas over je camera!

Ook wordt er aandacht besteed aan compositie en compositieregels om te komen tot sterkere beelden. Naast theorie bestaat de cursus vooral uit het onder begeleiding zelf bezig zijn met eigen toestel en eigen werk. Een van de avonden wordt besteed aan avondfotografie in Den Bosch.

Aantal lessen :  5 waarvan 1 op locatie t.b.v. avond fotografie*
Data : 25 januari, 15 februari, 8 maart, 29 maart, 19 april 2017
Tijd :  20:00 – 22:30 uur (nog te definiëren datum op locatie 19:30-22:30)
Docenten :   Zeer ervaren fotografen van Fotogroep Lumiere
Tarief :   € 125,- incl. Cursusboek (excl. consumpties)
Max. deelnemers : 12
Locatie : Cultureel centrum ’t Rondeel aan ’t Rond 2 te Woudrichem
Camera : Een spiegelreflexcamera of systeemcamera met handmatig instelbare sluitertijd en diafragma.

* bij voldoende deelname

Voor meer informatie of wanneer u wilt inschrijven voor deze cursus, kunt u terecht bij Hans Timmer,

telefoon 06 - 51 21 88 48 of u stuurt een email naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven via deze website is ook mogelijk. Stuur direct een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..